Основно училище "Христо Смирненски" - град Добрич
Училище с бъдеще

История

      Основно училище "Христо Смирненски" е създадено през далечната 1960г. и е първото осмокласно училище в нашия град. То е единственото в централната част на града, и е в близост до всички културни институции - Куклен театър, Читалище "Йордан Йовков", комплекс "Стария Добрич", Младежки дом, Кино и др. Разполага с общо три корпуса: двата от тях са учебни, а третият е специализирана спортна база, реализираща всички видове спорт при защитени условия. Училището е носител на орден "Кирил и Методий" първа степен и е първото училище кредитирано от Longman като център за проверка по Английски език.

      Училището предлага целодневна организация,като вид подготовка за предучилищна група  I , II, III,IV  клас  и полудневна организация на обучение за  V,VI,  VII клас.

      Факултативни учебни часове по видове спорт:

- Футбол

- Художествена гимнастика

- Волейбол

Факултативни учебни часове по видове общо  образователна подготовка

- Английски език

- Изобразителна  дейност

- Човек  и  природа

- Математика

- БЕЛ.

    В условията на целодневната организация на обучението за децата са осигурени зала за отдих, игротека, две самостоятелни зали за хранене-кетъринг.

     Учебните дисциплини по общообразователна подготовка  се  водят  от висококвалифицирани специалисти  в  колегията  на  училището, с чиято помощ децата  достигат  до първите  места  на   градски и национални състезания и турнири.